SEO стратегии за оптимизиране на търсачките

Как да използваме SEO стратегиите за успешен бизнес?

Повечето собственици на малък бизнес разбират, че е важно да се използват стратегии за оптимизиране на търсачките (SEO), за да се класират високо – в идеалния случай номер 1 – на страниците за търсене. Знаете, че не можете просто да създадете уебсайт и след това да седнете и да чакате нови клиенти да почукат на вашата виртуална врата, но понякога е трудно да знаете откъде точно да започнете, ако сте нов в дигиталния маркетинг. Ако приемем, че вече имате качествено съдържание на уебсайта си (публикации в блогове, видеоклипове с обяснения, подходящи инфографики и т.н.), един прост начин, по който начинаещите могат да започнат да подобряват своето SEO, е изграждането на връзки (линк билдинг).

Определението за изграждане на връзки

Изграждането на връзки е SEO термин за процеса на насочване на други уебсайтове към страница на вашия собствен уебсайт, за да спечелите по-високо място в SERPs. Тъй като търсачките ценят качеството пред количеството, по-важно е да придобиете няколко надеждни връзки, отколкото десетки по-лоши или спам. Ключът към това авторитетни сайтове да се свързват с вашия сайт или блог е постоянно да произвеждате подходящо, първокласно съдържание, което естествено се поддава на споделяне, коментиране или свързване.

Защо тези връзки са ценни

Всичко опира до взаимоотношения. Когато Google види, че вашето съдържание е свързано на страници в мрежата, търсачката признава, че марката Ви заслужава повече уважение. Това означава по-висок ранг на страниците с резултати от търсачките (SERP).

Но не броят на връзките, които ботовете намират, е най-важен, а по-скоро стойността на връзките. Споделеното съдържание в публикация само с два или три изгледа няма да генерира толкова шум, колкото свързването с уебсайт, който постоянно има стотици, за предпочитане хиляди, изгледи от уникални посетители всеки месец.

Да приемем, че управлявате бизнес, който продава съдове за готвене или органични храни. Ще бъдете забелязани по-бързо и ще се класирате по-високо с линк билдинг. Трябва само изградите връзка с някой като Лиза Лийк – която има повече от 1,6 милиона харесвания на страницата си във Facebook . Тя е по-добър вариант от неизвестна майка блогър, която обича да готви, но току-що започва.

Изграждане на взаимоотношения, една връзка наведнъж

Въпреки че свързването с много популярни сайтове няма да ви катапултира автоматично в горната част на страницата за търсене, това ще помогне. Това е така, защото добрият уеб администратор винаги проверява хората. Хора, които привличат трафик към неговия или нейния сайт. Някой от тези уебмастъри може да дойде да Ви провери и намери подходящо, превъзходно съдържание. Ако то би било полза за техните читатели, те вероятно ще попитат дали могат да публикуват повторно вашите статии. Ако открият, че имате връзки с други влиятелни личности в общ пазар или индустрия. Може дори да Ви попитат дали сте готови да им позволите да напишат публикация като гост. Резултат-печелите двамата.

Изграждането на тези онлайн връзки не е трудно, но като всяка трайна връзка, отнема време и обмисляне. За да извлечете максимума от тази инвестиция, съсредоточете се върху свързване от вашия сайт към други уебсайтове, които имат естествено значение.

С други думи, компания за съдове за готвене се свързва с блогър. Той постоянно публикува здравословни рецепти.