Храна за кучета

Храна за кучета

Основният принцип на хранене на кучетата е, че кучетата се нуждаят от същите хранителни вещества, както и хората, с някои разлики.
Кучетата се нуждаят от по-малко скорбяла, а храносмилателната им система не усвоява мастни храни. Така месото, с което се хранят кучетата, трябва винаги да бъде съвсем постно, в противен случай кучето може да има разстроен стомах с повръщане и диария.

Най-добрата храна за кучетата е месо, зеленчуци, а понякога и мляко. Повечето кучета обичат млякото и го усвояват добре. Въпреки това, някои кучета, и особено такава порода като Бостънския териер, често не усвояват млякото. Ако това се случи, млякото трябва да бъде изключено от храната на кучето. Най-добре е кучето да се храни с говеждо, пилешко, пуешко, агнешко или конско месо, което се счита за най-доброто месо за кучето, докато не се препоръчва кучето да се храни със свинско месо. Агнешкото или конското месо се приготвя най-добре, а говеждото месо може да се дава както във варен, така и в суров вид.

Храненето

Храненето на кучета с варено или сурово месо зависи до голяма степен от удобството за собственика и от предпочитанията на животното. Храненето на куче, сурово или варено, не се различава по отношение на въздействието върху здравето на животното.
Добре приготвените зърнени храни като ориз и елда представляват важна част от диетата на кучето.

Зеленчуците също са добри за хранене на кучета. Както при млякото, така и собственикът на кучето трябва да наблюдава какви зеленчуци предпочита неговият домашен любимец и колко добре ги храносмила.

Яйцата са добра храна за кучета и отличен източник на протеини. Но тъй като месото и млякото са еднакво богати на протеини, яйцата обикновено се считат за допълнителна храна за кучета.
Струва си да се отбележи, че кучето не бива да бъде хранено с много топла храна. Винаги отстранявайте всички кости и никога не хранете кучетата с храна от масата.

Хранене на кучета с готова храна

За тези, които предпочитат търговските канали, има голям избор от храни, които са винаги на разположение в зоомагазините на различни марки за различни възрасти, породи и др.
Големи крачки бяха направени в подобряването на търговската храна за кучета през последните години. Кучето може да живее пълноценен живот, без да яде нищо друго освен готова храна.
За собствениците на кучета с ниски доходи или собственици на големи породи, храненето с кучешка храна може да бъде най-икономичният начин за хранене на куче. Такава диета  напълно ще отговори на нуждите на кучето.

Повече информация на сайта на Бифит-ка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *