Уроците по шах са полезни за развитието на децата

Децата, които учат шах от ранна възраст, се развиват добре интелектуално и личностно. Уроците по шах ще бъдат полезни, дори ако детето ви не свързва живота си с този спорт.

Уроците по шах са вълнуващи и интересени

Заповядайте при нас, за уроци по шах, и ние ще Ви го докажем! Играта на шах учи на постоянство, хладнокръвие и внушава способността да се „играе по правилата“ при всякакви обстоятелства.

Може би всеки родител мечтае детето му да бъде успешно в живота си като възрастен: да може да мисли ясно, да формира ясни цели и да ги постига, да има издръжливост и самочувствие. Всички качества, които формират силна личност от човек, започват да се формират още в детството – затова е много важно да изберете правилните дейности за вашето дете дори в ранна възраст, което ще донесе положителни резултати в бъдеще.

От древни времена шахът е игра на владетели и пълководци, аристократи и учени, политици и писатели. На тях обърнаха внимание Менделеев и Толстой, Прокофиев и други – хора, които са пример за големи лични постижения в своите области.

Да знаете как да играете шах е чудесен начин да завържете разговор с някой, който е също толкова запален по играта. Шахът е международно средство за комуникация между хора, които споделят общи цели и интереси, което го прави добър начин за придобиване на бизнес и приятелства по целия свят.

Шахът развива визуалната памет, способността да изчислявате напред, да изграждате собствена стратегия за игра. Но в същото време способността бързо да се адаптирате към променящите се условия на хода на играта. Развива както стратегическо – глобално и далновидно, така и тактическо – в реално време – мислене.

Играта на шах е хазартна битка, но в същото време с ясно определени и обсъдени правила. Играта на шах учи на постоянство, хладнокръвие и внушава способността да „играете според правила“ при всякакви обстоятелства. Способността да не се поддавате на емоциите, дори в най-трудните ситуации. Когато всички обстоятелства са срещу вас, е ключът към успешното разрешаване на всеки проблем. Пред който е изправен човек, който иска да успее в живота.