Тунингът като настройка на автомобила

Тунингът като настройка на автомобила. Можем да кажем, че е някакъв ъпгрейд на автомобила. Тунингът може да се отнася до всякакви части на автомобила и по този критерий е удобно да се класифицира.

Тунингът като настройка на автомобила

-Тунинг на тялото. За всеки, който иска да промени екстериора на автомобила. Това са всякакви промени от смяна на дискове до поставяне на крило. Монтирани нови брони, въздухозаборници, светлини. Можете да боядисате или пребоядисате тялото. Отделна ниша е настройката на тялото на спортните автомобили и укрепването на тялото на SUV.

-Тунинг на салона. Тук всичко е ясно. Най-простите примери са дори смяна на килими, тапицерия или завеси. А също – калъфи за столове и лепене на стъкло. В по-професионален смисъл интериорната настройка е подмяна на покрития, претапициране на седалки, инсталиране на люк, декориране на арматурното табло и други подобни. Това включва и инсталирането на допълнителни устройства, опори, метални педали, подмяна на волана.

-Тунинг на двигателя. Това е техническа настройка. Това включва надграждане на самия двигател, увеличаване на мощността му, актуализиране на окачването и изпускателната система, промяна на хлабината и подобна работа. Особено важно е професионалистите да вършат работата.

-Аудио тунинг. Това е по-скоро ниша. Всъщност това е вид интериорна настройка, но тя е пряко свързана с модернизацията на акустичната система. Истинските ценители на музиката рядко са доволни от редовно оборудване. Искам да сменя радиото, да сложа нови колони, субуфер, процесори и усилватели. В света дори има шампионати и състезания по автомобилно аудио.

-Чип тунинг. Така нареченият тунинг на автомобилната електроника като цяло. Това е преди всичко промяна на фабричните настройки за увеличаване на мощността на двигателя. По принцип това е пренаписване.

Сред глобалните тенденции има няколко популярни тенденции, които постепенно са придобили свои собствени характеристики и характеристики. Например лоурайдър с хидравлично окачване, така че колата да може да преодолява препятствия и дори да се издига назад. Или драг състезания – настройка на автомобил специално за състезания.