Пет стъпки за трайно отслабване

Пет стъпки за трайно отслабване

Какво е важно да правите за да стане отслабването трайно и без йо-йо ефект? Ето и няколко решения:

1. Не прибягвайте до много рестриктивни диети

Именно крайно рестриктивните диети са приемливи за къси периоди, но след това се връщат килограмите. Също и когато говорим за много затлъстели хора, които трябва спешно да свалят килограми, поради здравословни причини. Продължителната употреба на подобни диети води до подтискане на хормоналното производство. Това създава безкраен глад и в крайна сметка довежда до йо-йо ефект и връщане на загубените килограми бързо след спиране на режима.

Можете да практикувате кетонна диета – тя дава отлични резултати.

2. Изградете си здравословни навици всеки ден

Създаването на добри здравословни навици е отлична основа за трайното поддържане на теглото и доброто здраве. Намалете алкохола и цигарите, това със сигурност вреди на Вашето здраве.

3. Намерете физическа активност, която Ви харесва

На всички ни е ясно, че без физическа активност, загубата на тегло и поддържането му е много трудна задача. Не винаги обаче, физическите натоварвания трябва да бъдат неприятни и тежки. Намерете спорт или активност, която да практикувате с удоволствие и постоянство. По този начин ще си гарантирате повишен метаболизъм, добро настроение и лесно поддържане на фигурата.

4. Намалете напрежението 

Намаляването на стреса и създаването на баланс в ежедневието е добра предпоставка за поддържане на добър и здравословен начин на живот. Постарайте се да елиминирате ненужния стрес в ежедневието си.

5. Бъдете постоянни

Постигането на дълготрайни резултати, независимо от целите и стартовата Ви позиция, до голяма степен ще зависят от Вас и това колко сте постоянни. Вярвайте в процеса и се придържайте към целта си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *