Предложения при избор на плъзгащи врати

Предложения при избор на плъзгащи врати

Гъвкавостта на плъзгащите се врати е несравнима. При търсене на идеалното решение за уникалния ви дом, трябва да обърнете внимание на няколко ключови аспекта. Размерите, дизайнът и цветът са важни, но не трябва да пренебрегвате и фактори като енергийна ефективност, поддръжка и сигурност. Главната цел е да намерите решение, което отговаря на вашите изисквания.

  1. ИЗБОР НА ПРАВИЛНИ МАТЕРИАЛИ

Изборът на материал за вашите плъзгащи се врати определя визията, качеството на живот и нуждите от поддръжка на вашия дом. Алуминият предлага здравина и устойчивост срещу външни влияния. Плъзгаща се врата от алуминий може да издържи ветрове, дъжд и влага, без да се поврежда.

Така избраната алуминиева врата изисква минимална поддръжка – просто почистване със сапун и вода. Не се налагат шпакловане, боядисване или препокриване, както при дървените рамки. Съответно, алуминиевите врати могат да прослужат почти два пъти по-дълго в сравнение с дървените, които имат среден живот от около 25 години, докато алуминиевите могат да продължат до 40 години.

  1. ИЗБОР НА ПРАВИЛНА ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ

Уверете се, че избраната плъзгаща се врата предлага подходящи топлоизолационни характеристики. Те зависят от предназначението на вратата. За оранжерии, прозорци с двойно стъкло може да бъде достатъчни. За тераси обаче е необходима по-висока топлоизолация. Вратите с троен стъклопакет предоставят най-добра защита от топлоизолация и осигуряват допълнителна водо- и въздушна плътност. Те изпълняват енергийните изисквания и подобряват качеството на живот в дома ви.

  1. ОПТИМИЗИРАНЕ НА ГЛЕДКАТА И СВЕТЛИНАТА

За да запазите естествената светлина и панорамния изглед, заложете на врати с максимални стъклени панели. Вратите, които достигат от пода до тавана, използват височината на стаята максимално. Профилите са интегрирани, увеличавайки площта на стъкло и избягвайки пречки пред светлината и гледката. Плъзгащите се врати с големи размери осигуряват максимално проникване на светлината и панорамен изглед. Те могат да бъдат вграждани в пода, стените или тавана, като създават безпрепятствен поглед. Системата с колела на вратата гарантира лекота при плъзгането. Възможно е и моторизирано управление чрез приложение или дистанционно.

Вижте на сайта на МЕБЕЛЕН ОБКОВ повече за плъзгащи врати