Почистване на стъкла и прозорци в детайл

Кой инструмент да изберем за почистване на стъкла и прозорци?

Има два вида материал за тези инструменти за почистване на стъкла и прозорци, наречениръкави, от които да избирате:

Ръкавите от микрофибър могат да задържат много вода и обикновено се доставят с подложки за почистване в краищата за петна, които са по-трудни за почистване.

Ръкавите от бронзова вълна са по-ефективни при премахването на твърдата мръсотия от прозорците. Просто избягвайте да ги използвате върху тонирани стъкла – те могат да повредят някои видове нюанс на прозорците.

Скрепери и остриета

Ще ви е необходима следния инструмент за почистване на стъкло, стъргалка за стъкло, особено за външно почистване на прозорци, за да премахнете плътни вещества като мръсотия, боя или изсъхнали птичи изпражнения. Острото, плоско острие на скрепера ви помага да почистите, без да повредите прозореца на клиента.

Запазете пакет допълнителни остриета като резервни. Редовната употреба може да притъпи остротата на острието и имате нужда от остриета, за да изстържете прозорците ефективно и безопасно.

Повечето остриета за скрепери са направени или от въглеродна стомана, или от неръждаема стомана.

Ножовете от въглеродна стомана са малко по-дебели и по-здрави от неръждаемата стомана и могат да се справят по-добре с тежко изстъргване.

Ножовете от неръждаема стомана са безопасни от корозия и ръжда, за разлика от въглеродната стомана. Дръжте ги наоколо, те са нужните ви инструменти за почистване на стъкла,за да премахнете стикери, петна от боя, петна от твърда вода.

Чистачки

Чистачка за прозорци е правилният инструмент за почистване на стъкло, който ви помага да изсушите прозорците след почистване. Състои се от плоско, гладко гумено острие, прикрепено към дръжката, което позволява почистване и изсушаване на стъкло без ивици.

Чистачките се предлагат с различни материали за техните дръжки и канали.