Повече за техническата страна на дизайнерската батерия

За техническата страна на дизайнерската батерия

Коригирайте ситуацията с отоплението на помещението, като увеличите температурата на охлаждащата течност. Тази възможност е налична само в частни къщи, в отоплителните системи на които има термостат. В този случай консумацията на топлина ще се увеличи. А оттам и разходите за отопление. В зависимост от нивото на пренос на топлина, цената на един кв.м / час при инсталиране на дизайнерската батерия може да бъде 1,5-3 пъти по-висока, отколкото при използване на класически радиатори.

Друг вариант е да увеличите обема на инструменталните секции. Например, ако обикновен алуминиев радиатор от 11 секции е достатъчен за затопляне на помещение с площ 20 м, тогава в случай на дизайнерската батерия ще са необходими минимум 22 секции. Естествено, увеличението на обема на устройството се отразява в цената му. Средно дизайнерският радиатор, който може напълно да отоплява помещение, ще струва с 30-40% повече от традиционната алуминиева батерия.

Слабото разсейване на топлината не е единственият проблем с дизайнерските радиатори. По правило работното им налягане не надвишава 6 атмосфери, но в жилищните сгради то може да достигне 10 атмосфери и повече. По този начин, дизайнерските радиатори е малко вероятно да бъдат подходящи за монтаж в градски апартаменти; препоръчително е да се използват само в частни къщи, в отоплителни системи, чието средно налягане не е по-високо от 3 атмосфери.

Ако желаете повече информация и искате да поръчате дизайнерски радиатор, ние ще се радваме да Ви консултираме и да станете наши клиенти. Тотал Терм ООД, с адрес:

гр. София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“)

и телефон: +359 2 971 7007.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *