Още добавки за гориво – продължение

Още добавки за гориво – продължение

Поради тези причини добавките за гориво могат да бъдат особено полезни за горива с етанол. Те могат да стабилизират газа и да помогнат за поддържането на двигателя чист.

Газови обработки

Цялостното третиране на газ може да се справи с множество аспекти на ефективността или превантивната поддръжка. Тези обработки често премахват и предотвратяват въглеродни отлагания, включително почистващи препарати, за почистване на части и стабилизиране на горивото. Някои ще включват само един или два от тях, а понякога можете да ги комбинирате с по-специализирани добавки, като октанови бустери. Ако търсите решение за превантивна поддръжка, обработката с газ вероятно е най-добрият ви залог.

Можете дори да намерите добавки за гориво за авиацията, като антистатични агенти, които намаляват опасностите за безопасността, свързани с натрупването на статичен заряд. Добавката прави горивото по-проводимо и помага да се предотврати натрупването, което се получава при преместване на гориво между съдовете. Морските приложения също могат да се възползват от добавките, особено ако се използва етанолово гориво. Реакцията на етанола към водата е доста силна и може лесно да причини отделяне и да разруши двигател в морска среда. Стабилизаторите спомагат за подобряване на абсорбцията, така че всичко остава заедно. Други опасения включват замърсители и утайки, които добавките също могат да решат.

Какво правят горивните добавки?

Някои хора се чудят дали добавките за гориво наистина правят нещо. Ако използвате висококачествена добавка по предназначение, обикновено можете да очаквате тя да осигури резултатите, които производителят обещава. Добавките не са универсални и трябва да ги използвате, за да разрешите правилните проблеми със съвместими превозни средства. Използването на октанов бустер на модерна кола, например, може да повиши октановите нива, отколкото е необходимо за вашия двигател. Може да не видите никаква полза в тази ситуация. По същия начин, стабилизатор за кола, която използвате всеки ден, едва ли ще направи много. Стабилизаторът ще се справи с проблемите, които възникват, когато не шофирате автомобила си известно време. Освен ако не е формулиран за множество цели, той също така няма да осигури предимствата на други продукти с добавки. Така че не е задължително стабилизаторът да ви предложи свойства за премахване на отлагания или против замръзване.

Открийте различни видове горивни добавки, предлагащи ефективни решения за подобряване на горивната система тук.