Обработка на дрехи от различен материал при химическото чистене

Обработка на дрехи от различен материал при химическото чистене. Как става това?

Обработка на дрехи от различен материал при химическото чистене

Коприна

Дрехите от коприна принадлежат към категорията на специално внимание, такива дрехи не могат да се перат с груби дрехи, лесно се „дърпат коприна“, не могат да се перат в пералня, но също така не могат да се използват с химически почистващи препарати. Тъй като химическите почистващи препарати са по-агресивни, те увреждат коприната, така че копринените дрехи обикновено се третират предварително с меки почистващи препарати.

Туид

Дрехите от туид съдържат протеини и мазнини, не са устойчиви на високи температури и са лесни за носене, така че по време на процеса на почистване трябва да се обърне специално внимание да не се търкат прекалено силно, нито в машината след многократно изстискване, триене, химическо чистене, обикновено малко над вода, мек почистващ препарат.

Облекло от химически влакна

Дрехите от вискозно влакно имат ниска устойчивост на износване, купчината лесно се деформира, така че при носене или пране трябва да търкате по-малко и да изцеждате по-малко. Не висете дълго време, за да избегнете удължаване и деформация. Измийте и изсушете вашата колекция, за да избегнете висока влажност и високи температури на околната среда.

Кожени дрехи

Химическото чистене на кожа се извършва главно с тетрахлоретилен, петролен разтворител и др. Химическото чистене на кожа се състои главно от три елемента.

Стъпка 3, последваща обработка

Предназначен е основно за премахване на остатъци от разтворители за химическо чистене, както и за гладене и оформяне на пране.

Как да извършите химическо чистене у дома

Като правило е невъзможно да се изсушат дрехите у дома поради липсата на специално оборудване.

Тогава само прости стъпки и методи за измиване на ръцете могат да се използват за химическо чистене на вашия дом.

  1. Изтръскайте праха от дрехите и след това изчеткайте повърхността на дрехите. Дрехите от туид са по-прашни, изчеткайте веднъж, можете да подредите дрехите, да поставите върху тях изцедена влажна кърпа или кърпа, леко потупайте мократа кърпа или кърпа с ръка, за да накарате праха по дрехите да изскочи След боядисване мокра кърпа или мокра кърпа, може да е по-добре да премахнете праха.
  2. Фокус върху почистването: Дрехите, които се замърсяват най-лесно, са яки, маншети, джобове и други части
  3. Цялостно почистване: с малка четка или кърпа, напоена с малко количество препарат за химическо чистене, цялата дреха ще бъде почистена веднъж, редът е ръкавите, предната, задната част на тялото, яката и накрая подплатата на дрехата. също ще се почиства веднъж.
  4. Сух въздух: След като изперете дрехите, трябва да се поставят на суха вентилация, да не се излагат на слънчева светлина веднага. Излагането на слънце може да ускори стареенето на влакното, така че да загуби своята еластичност и естествен блясък, скъсявайки живота на дрехата.

Изпълнявайки тези стъпки, вие сте станали професионален собственик на домашно химическо чистене. Обработка на дрехи от различен материал при химическото чистене открийте тук