Надеждна и евтина входна врата

Надеждна и евтина входна врата

Не е тайна, че сред функциите на вратата една от най-важните е защитната. Надеждността на конкретен модел се определя от две характеристики – ресурсът на входната врата и устойчивостта на взлом.

Важно е да запомните, че няма неотворени врати, има само класове на устойчивост на взлом.

Модели, при които дебелината на металния лист върху платното надвишава 1,5 – 2 мм, се считат за наистина издръжливи. Ако е възможно, дайте предпочитание на врати с два листа стомана. Това ще добави твърдост на конструкцията и ще повиши нивото на защита.

Такива конструкции обикновено са подсилени с ребра за втвърдяване отвътре според различна система:

  • надлъжно;
  • напречен;
  • комбинирани.

По отношение на устойчивостта срещу взлом, тук ще се спрем преди всичко на брави, тъй като за да влязат в чужда къща, нападателите отварят точно тях (с главни ключове, блъскане и т.н.). Ето защо е важно да знаете не само как да изберете правилната евтина входна врата, но и какъв вид ключалка трябва да изберете за тях.

Видове ключалки за евтини входни врати за апартамент

Сред съвременните дизайни такива видове брави са популярни като:

  • цилиндър;
  • нивелир;
  • моноблок.

Металните евтини входни врати често са оборудвани с цилиндрични брави, както и с цилиндрични брави, съчетани с ключалки с лост. Ако неоторизирани лица имат достъп до вратата, това може да доведе до негативни последици, например кибрит, забит от вандал в такава ключалка, може да я деактивира.

Лостовите механизми са най-надеждните и устойчиви на вандализъм – дори и малки предмети да влязат в кладенеца, те продължават да изпълняват функциите си правилно. В допълнение, такива ключалки могат да бъдат прекодирани, ако ключът е загубен. Тази опция е идеална за семейства с деца, които често губят ключовете си.

Трябва също да се отбележи, че в цилиндровата брава е възможна смяна на самия цилиндър, ако не успее по някаква причина, без да се сменя цялата брава.