Кое се влияе от емоционалната интелигентност?

Целта на Skillception е да създадем място, където може да намерите нужното ви обучение, консултант и сертификация, които да подпомогнат личното ви и професионално израстване.

Ние сме Skillception. Открийте повече информация за емоционалната интелигентност.

Емоционалната интелигентност. Мотивация

Емоционалната интелигентност е тясно свързана с мотивацията и проактивното поведение – способността да се реагира адекватно на промените. Да се обединят (а не се разделят) хора, да се представят интересите на други хора, да се делегира властта и да се вдъхнови хората да вярват в най-доброто. Човек с високо ниво на еквивалент е лесно обучен и се отнася до временни затруднения без упадково отношение. Ръководен от принципа „няма да опитаме – няма да знаем“. Той анализира добре грешките си и на други хора. Не е самонадеян и затова знае как да повлияе на настроението на групата, без да сплашва или да дава леки обещания.

Първо, емоционалната интелигентност влияе върху желанието да се отговори на очакванията на хората и другите и да се вземе по-отговорно отношение към тези гаранции. Второ, необходимостта от обсъждане на взаимните очаквания на работното място или в семейството дава възможност да се загрижат. Поради което „сивите зони” в голямата задача с времето намаляват.

Трето, емоционалната интелигентност почти винаги е свързана с рационално разпределение на ресурсите и инициативата. Вместо забавяне, проактивният човек ще избере обучение или помага на някой друг, като организира общо пространство, допълнителни умения или свободно време. Вероятно сте забелязали, че във всеки екип има човек, който се нуждае от малко повече от другите. И той с готовност го споделя – има идеи как да прекара вечерта, отглежда цветя в офиса или носи освежители. Помага на другите без оплаквания и взема стажанти за обучение. Всичко това е един или друг начин за мотивация на работното място.

В личния живот всичко работи по почти същия начин. Познаваме хора, които винаги ще се обадят първо, ще изберат ново място за обща вечеря. Резервират групово пътуване, поканят ги на среща и никога не забравят за рождения им ден – това също са признаци на емоционална интелигентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *