Кога трябва да бракувате една кола за скрап?

Може да има много причини, поради които може да искате да бракувате или спасите автомобил за скрап си. В крайна сметка зависи от вас и дали искате или трябва да запазите кола за скрап. Някои от най-популярните причини да дадете кола за скрап включват:

Колата Ви е дерегистрирана

Ако колата Ви е била обявена за отписана, тогава е вероятно тя или не пможе да се ремонтира, или да е твърде скъпа, за да се опитате да я поправите.

Ремонтът струва повече от кола за скрап

Ако колата Ви струва повече като неработеща, вероятно е време да обмислите да я изпратите за кола за скрап. Много хора се оказват, че харчат все по-големи суми пари за ремонт на автомобила си, колкото по-дълго го имат. В крайна сметка тези разходи започват да възлизат на по-висока стойност, отколкото колата действително струва. След като стигнете до тази точка, ще откриете, че бракуването на колата Ви е отлична опция, тъй като все още е вероятно да Ви донесе известна печалба.

Искате да се отървете от нея, без да се налага да продавате

Продажбата на автомобил може да бъде неудобство – проверка на превозното средство, свързване с брокери, уреждане на огледи или правене на снимки. Всичко това отнема време и енергия, които може просто да нямате. Даването на кола за скрап може да бъде толкова лесно, като щракването на няколко бутона. Колата Ви може да бъде взета и изнесена още на следващия ден.

Не струва достатъчно, за да се продаде

Дори и да имате търпението да организирате продажба, може да откриете, че колата Ви просто не струва достатъчно пари, за да си струва усилието за частна продажба.<Ако колата Ви е по-стара, износена, очукана или се нуждае от сериозен ремонт, може да е по-добре да използвате времето си и по-добре за портфейла си да уредите предаването й кола за скрап.

Има липсващи части от колата

Частите за автомобили могат да бъдат ценни, така че някои хора махат предмети от превозните си средства с цел да ги продадат поотделно или да ги използват повторно в бъдеще.Това ще остави „черупката“ на кола, която не може да работи или да функционира и ще е напълно подходяща за скрап.Дори на колата да липсват само няколко части, пак може да има по-голям смисъл от гледна точка на разходите и усилията просто да се уреди тя да бъде събрана и или бракувана, или спасена.

Вече не се нуждаете от колата

Има много причини, поради които може да не се нуждаете повече от вашето превозно средство. Може би сте закупили нова кола, преместили сте се някъде с по-добри връзки с обществения транспорт. Нямате място да я съхранявате или вече не можете да шофирате . Каквато и да е причината, ако не сте готови сами да намерите нов собственик за нея. Тогава продажбата за скрап или спасяване е бърз и ефективен начин да се отървете от автомобила.

Колата Ви не е икономична

Кола за скрап с висока консумация на гориво могат да се окажат изключително скъпи с течение на времето. Особено при най-високите цени на бензина. Друг случай на кола, която е по-скъпа за поддържане, отколкото кола за скрап. Много хора са се оказали в положението да харчат твърде много пари, за да зареждат неефективния си автомобил твърде често. С желаната електрическа и хибридна технология, както и напредъка в горивната ефективност за по-новите превозни средства. Може да се затрудните да продадете по-стар автомобил, оставяйки бракуването като ефективна алтернатива.

Повече информация тук.