Как се хранят във Франция

Как се хранят във Франция

Франция, разбира се, е гастрономическа страна, известна с много висококачествената си кухня, а кафенетата и ресторантите са същия символ като кулата на мосю Гюстав Айфел. Но интересен въпрос, който си задават мнозина, е как с такова изобилие от сосове и десерти французите продължават да бъдат едни от най-слабите като фигури нации в света.

Не забравяйте, че ястията, сервирани в гурме ресторантите са значително по-различни от продуктите, които французите консумират в ежедневието, но има няколко диетични особености, които не се променят от поколения наред. Наскоро с приятелите седнахме и се прехвърлихме един на друг, които забелязахме какво са имали през годината си във Франция. Със сигурност ще имате и други наблюдения. Продължихме от това как ядат приятелите и приятелите ни. Така че нека да тръгваме!

  1. Храна на час

Въпреки аргументите на учените, призоваващи за фракционни пет хранения на ден, всеки истински французин традиционно яде 3 пъти на ден. За закуска във Франция се вземат тост или палачинки с масло и конфитюри. Обядът е сандвич и малка торта от най-близката пекарна или от менюто в кафенето. Вечерята е разнообразна и зависи от вкуса на определеното семейство.

  1. Сирене за десерт

Любовта на французите към сирената не е клише, а е характеристика на националното мислене, което се преподава от детството. Всяко дете е в състояние да определи вида на сирене чрез зрението и миризмата и да каже как и с какво да го комбинира правилно. И все пак, сиренето е десерт, който се яде с плодове, плодове или ядки след вечеря или неделен обяд.

  1. Хляб и вода

Багета и кана с вода винаги присъстват на френската маса. Най-често това е проста вода от чешмата, която ресторантът, където сте, определено ще донесете безплатно заедно с багета, нарязан в кошница от ракита. Между другото, приемът на вода по време на хранене е друг навик, който противоречи на съвременните правила на хранене, според които не трябва да пиете по време на хранене и веднага след него.

  1. Късна вечеря

В повечето френски семейства вечерята започва около 20 часа и според последните проучвания става все по-често с гледане на любимите им телевизионни програми. Независимо от това, въпреки тази схема на хранене, французите помагат да поддържат формата си с пресни различни зеленчуци в храната. Марулята е абсолютно задължителен продукт във всеки хладилник. Най-често се яде се само със зехтин и оцет, понякога с добавяне на чери домати и настъргани моркови.

Повече за френската кухня на сайта на MenuSchool.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *