Как онлайн хипнотерапията помага при тревожност?

Когато мислим за хипнотерапията, мислим за лежане на диван и гледане на люлеещ се хронометър. Съвременната хипнотерапия, насочена към решение, се основава на психотерапия, основана на доказателства. Вероятно над половината от всяка сесия се изразходва в разговор с нашия клиент. Напълно отделно от всяко време на дивана и без люлеещи се часовници! Кратка терапия, насочена към решение, в комбинация с неврология и хипноза се комбинира, за да предложи терапия, която може да помогне при тревожност и всякакви други леки до умерени психологически проблеми.

Научете повече за хипнотерапията за тревожност.

Невронауката е обучение за това как мозъкът работи, за да създаде тревожност, гняв и депресия. Това е един от най-бързо развиващите се методи, които терапевтите използват, за да помогнат на клиентите. Образованието предлага първите стъпки за получаване на контрол и предлага разбиране за това какво може да се направи с тревожността както в терапията, така и практически извън сесиите.

Тревожността произтича от негативни мисли и притеснения. Физическите реакции, които получаваме от тревожност като повишен сърдечен ритъм, гадене, загуба на апетит и проблеми със съня, се дължат на реакциите на мозъка на възприетите заплахи.

Тези заплахи понякога са реални, но те също могат да бъдат създадени от нашето въображение като „по-лоши сценарии“. Интересното е, че нашият мозък реагира дали възприеманата заплаха е реална или измислена.

Нашият мозък изпраща сигнал до надбъбречните жлези да произвежда адреналин, за да ни подготви за физическа борба. Бягство или замръзване, сякаш имаме работа с хищник като лъв или тигър. Тези отговори бяха от решаващо значение за оцеляването ни, когато живеехме в примитивна история, но не са особено полезни в съвременния живот. Всъщност не е подходящо да се борим за излизане от ситуации и не можем просто да избягаме, замръзването като статуя всъщност също не решава никакви проблеми!

Поведението за безопасност не помага

Ако възприемем поведение за безопасност, като избягването, той предлага незабавно и очевидно „решение“, но не е непременно най-добрият дългосрочен отговор за преодоляване на проблема. Всъщност поведението на безопасността може да влоши проблема, когато се повтаря отново и отново.

Това, което помага, е да се възприеме нова перспектива. Да коригираме начина, по който мислим, чувстваме се и се държим в ситуации и обстановка. Научаването как да мислим положително, да действаме положително и да взаимодействаме положително ни помага да рационализираме ситуациите. Разберете как може да намерите начини за управление на вашата тревожност и за намиране на по-спокоен начин на живот Помощ при тревожност.