Как да изберете картини за стена с правилния размер за вашето пространство

Когато става дума за стенно изкуство, размерът има значение за картини за стена. Печат върху платно или печат в рамка може да бъде изразителният декор, който липсваше на вашата стая, но ако размерът не е правилен, нещо ще се усети. Искате вашата картина за стена да привлича вниманието и да сплотява пространството, вместо да се чувствате сякаш не принадлежи.

Твърде малка и стаята ви може да изглежда незавършена, твърде голяма и стаята може да изглежда малко претъпкана. Подобно на златните кичури, искате да е точно както трябва. За да сме сигурни, че вашият шедьовър пасва красиво и допълва стаята, ние съставихме това лесно ръководство, за да ви помогнем да изберете картина за стена с правилния размер за вашето пространство.

Общи правила за оразмеряване на картина за стена

Независимо дали искате да украсите голяма стена, която се изкачва по стълбите, празното пространство над дивана или празната стена в спалнята, ще искате размерът на вашата картина за стена да е точно за стаята. Знам, че правилата понякога са предназначени да бъдат нарушавани, но когато става въпрос за определяне на размера на картината ви за стена, тези правила служат като чудесен инструмент, за да ви накарат да поемете по правилния път.

И така, нека започнем само с 2 прости правила, които ще ви помогнат да изберете правилния размер на стената за вашето пространство и да подобрите уменията си за декориране. Да, има някаква основна математика, но повярвайте ми, ще си заслужава.

1) Стенното изкуство трябва да заема 60% – 75% от наличното пространство на стената, т.е. пространство на стената, което не е покрито с мебели или корнизи. Започнете с измерване на ширината и височината на вашата стена и след това ги умножете по 0,60 и 0,75. Това ще ви даде набор от размери за печат на платно, които ще отговарят на пространството.

2) Когато окачвате картина за стена над мебели, като легло, камина или диван, то трябва да бъде между 2/3 до 3/4 от ширината на мебелите. Можете да направите подобно изчисление тук за измерване на идеалния размер на платното над вашия диван например. Да приемем, че вашият диван е широк 6 фута, умножете 6 по 0,66 и 0,75. По този начин платно с ширина между 3,6 фута и 4,5 фута пасва чудесно над дивана.

Професионален съвет за картини за стена

Не забравяйте да вземете предвид ориентацията на вашето изображение. Ако отпечатвате персонализиран печат върху платно. Размерите варират от малки до изключително големи и дори можете да изберете персонализиран размер. Размерите също се коригират автоматично въз основа на размерите на вашето качено изображение. За да се осигури най-доброто качество на печат. Така че, ако отпечатате портретно ориентирана снимка, тя може да е най-подходяща за по-тясна стена. Докато пейзажно ориентирана снимка може да пасне идеално над дивана или леглото.