Какъв степер да купим за вкъщи?

Какъв степер да изберем?

Ходенето е може би основният вид физическа активност за човека, а един от най-често срещаните кардио натоварвания, който получаваме всеки ден, е, разбира се, да се изкачваме по стълбите. Нищо чудно, че симулаторите са създадени от дълго време и те много ефективно имитират това упражнение.

Разбира се, степерите с педали са много по-компактни, леки и по-евтини. В същото време подобните на тях с ескалаторен колан правят упражненията на такъв симулатор по-реалистични, поставяйки по-естествен товар. Вместо да имитирате движението с педалите, наистина се качвате на ескалатор, сякаш бягате на бягаща пътека. Повечето модели имат „активни“ три стъпки наведнъж, което Ви позволява да изпълнявате упражнението много интензивно – буквално „изкачвате се по стълбите“. Степерите с педали , поради малкия си размер, са добър избор за инсталиране у дома или в малка фитнес зала: не винаги има място за велоергометър или пътека за бягане, дори сгъваема, но е необходима кардио тренировка.

Всички любители на високото германско качество могат да бъдат посъветвани да закупят степер Kettler Montana. Това ще осигури отлично натоварване и ще направи Вашите тренировки по-продуктивни и ефикасни.

  1. Моделът ISS550HP на компания Proteus е идеален за практикуване на спорт у дома. Способността за добавяне, структурната здравина и оптималният функционален комплект правят този симулатор един от най-добрите.
  2. Желаещите да тренират голям брой мускулни групи трябва да обърнат внимание на ротационния степер Stingray на марката ST-S011. За сравнително малка сума получавате компактна машина за домашни упражнения.
  3. Напълно достъпният ротационен степер SC-S085 на компанията DFC ще се хареса на тези, които предпочитат лекота на използване. Този модел ще се впише идеално дори в малка стая.
  4. За упражняване на вестибуларния апарат, необичайният балансиращ степър HouseFit HS-5023 с разширители за тренировъчни ръце е просто перфектен. Този компактен симулатор за ниска цена ще позволи да се провеждат тренировки не само у дома, но и в офиса.
  5. Министепърът BS-1122 на известната фирма Body Sculpture е компактен симулатор за изработване на долната мускулна група. Този модел може да се препоръча от всеки, който иска да поддържа физическата форма в ежедневието.

Цитираните горе степери с високи цени. Ако търсите степер на разумна цена и с европейски произход и сертификати TUV & GS, вижте степерите на фирма Duvlan.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *