Какво е истинската сватба?

Какво представлява сватбата? Най-общо казано, сватбата е церемония, между мъж и жена, които са решили да сключат брак. Двамата си разменят брачни клетви и брачни златни халки, които са символите на тяхното обвързване един с друг. След този ритуал има празнична част, където публично двамата млади получават поздравления и подаръци.

Какво представлява сватбата?

Законният брак, съгласно законите на нашата държава, се сключва при извършване на сватбен ритуал от упълномощено общинско лице. Освен граждански брак, по желание се извършва и църковен брак, който ритуал е съобразен с източноправославната християнска религия. Той се нарича „венчавка” и не е официално узаконен.

Предполага се, че до сватба стигат двама души, които се обичат, приели са се един друг за другарчета в живота и имат сериозните намерения да продължат рода си. Сватбата отбелязва създаването на ново семейство и за това е голям празник, който се чества с всички роднини и приятели на двойката.

За предпочитане ли е сватбената церемония от младите хора днес?

Едни искат пищна сватба, други не желаят да са център на внимание дори и за един ден. Младите двойки днес живеят на семейни начала и често предпочитат да останат така, дори и когато имат деца.

Въпрос на предпочитание и вкус е кой как ще си организира сватбеното тържество. Съществуват сватбени агенции, които са в помощ на новото семейство, относно украсата, храната, ресторанта, парти частта и т.н. Разбира се има хора, които предпочитат скромно тържество и дори остават само със сключването на граждански брак, без публично обявяване на своето решение.

Сватбената церемония много зависи от семействата на двойката и цялостната им социална среда. Тъй като всички се влияем от околни свят, малко или много, това е една традиция, която ще се спази, в случай че е уважавана и почитана от заобикалящите ни хора.

В днешно време има различни възможности за отбелязване на този празник, наречен „сватба”. Например, можете да се венчаете на някой остров, където тази церемония е приета само там и никъде другаде. Много подходящо за хора, които не искат да сключват законен брак, но искат сватбено тържество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *