Какво е добре да знаете при тренировките с велоергометър?

Какво е добре да се знае и кои показатели да наблюдавате при тренировките с велоергометър?

– Наблюдението на пулса по време на тренировките с велоергометър е задължително условие. Въз основа на тези стойности можете да определите ефективността на Вашата тренировка за различни цели. По-долу ще Ви предоставим средните цифри, в които не попадат хора с хронични заболявания (например хора, с заболявания като хипертония или хипотония), които трябва да се консултират с лекар преди започване на тренировки.

  • Пулс 100-120 удара в минута – средната сърдечна честота, показваща минимална физическа активност. Спазва се при затопляне, загряване или започване на тренировка, но не за други цели.
  • Пулс 120-150 удара в минута – сърдечен ритъм, който е идеален за изгаряне на мазнини. Именно с този темп на сърдечна функция човешкото тяло работи в оптимален режим. Мазнините се разграждат, превръщат се в енергия и не засягат мускулната тъкан.
  • Пулс 150-180 удара в минута – в този диапазон е сърдечната честота по време на изпълнение на упражнения с тежка сила. Той е критичен, но необходим за активен растеж на мускулите. Ако лентата е надвишена със 180-200 удара в минута, намалете интензивността и поемете дъх.

Защо велоергометърът за упражнения е полезен?

Не забравяйте да знаете това:

Преди да дойдете във фитнеса и да започнете да проверявате знанията си на практика, не забравяйте още няколко неща, които са необходими за ефективна кардио тренировка:

Велосипедите за упражнения са вертикални; Велосипед за упражнения Usa Style GL413; Велосипед за тренировки USA STYLE GL413; 7 255 UAH; Велосипед за тренировка Usa Style GQ112; Велосипед за упражнения USA STYLE GQ112; 2 749 UAH; Велосипед за тренировки Fit Logic B1501; Велосипед за упражнения FIT LOGIC B1501; 5 375 UAH

Спортното облекло при тренировките е една от важните точки, които мнозина подценяват. Както щангистът се нуждае от удобни обувки, така за колоездене се нуждаете от собствено специално оборудване. Дрехите Ви не трябва да ограничават движенията (не твърде тесни или разхлабени неща), всичко трябва да съответства на размера.

В идеалния случай трябва да тренирате, обути с къси панталони и свободна спортна блуза. Такива дрехи ще осигурят на тялото Ви най-добрата вентилация и комфорт. Що се отнася до обувките, независимо от това дали тренирате във фитнес залата или у дома, маратонки за обувки или маратонки с твърда, но гъвкава подметка, както за бягане;

Положение на тялото на велоергометъра. Правилната стойка.

Регулирайте седалката така, че коленете Ви да са под волана и дръжте гърба си изправен. Съблазнително е да имитирате колоезденето, като огъвате гърба си, но това ще бъде неправилно положение и ще даде допълнително натоварване на гръбнака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *