Какво да проверите когато купувате уред за миене на под

Когато купувате уред за миене на под, много зависи от Вашите конкретни нужди за уреди за миене на под. Например за стаи до 700-800 кв. м. компактна машина с ширина на почистване до 40 см и обем на резервоара до 25 литра е напълно достатъчна.

Тежки и високопроизводителни уреди за миене на под с ширина на почистващата повърхност 65-75 см и резервоари за вода с обем 100-150 литра са необходими само за почистване на доста големи помещения, чиято площ се изчислява в хиляди квадратни метри.

Когато купувате уред за миене на под, винаги проверявайте не само техническите характеристики, но и оборудването. Понякога се оказва, че комплектът не включва много важни елементи, които във всеки случай ще трябва да бъдат закупени допълнително.

Уредът за миене на под е удобно, надеждно оборудване, което се използва за поддържане на подовете чисти в общите части. Ефективен върху всякакъв вид повърхност.

Има следните видове уреди за миене на под:

  • Акумулаторни (захранвани от акумулаторна батерия, имат голям радиус на покритие);
  • Мрежови (по-евтина, оборудвана с електрически кабел, използва се за почистване на офиси);
  • Радери (имат волан и вградена седалка за оператора, машини с шофьорска седалка са удобни при миене на подове в помещения с големи площи).

Преди да купите почистващ уред за миене на под, определете площта, която планирате да почистите – мощността и производителността на необходимото оборудване зависи от този показател:

  • за малки пространства можете да изберете по-компактни коли с мрежов кабел; за големи площи са подходящи акумулаторни коли или ездачи;
  • проучете характеристиките на избрания модел – неговата производителност зависи от размера на резервоара, ширината на четката, смукателния лъч;
  • изберете размера на единицата според размера, бъркотията на помещенията, помислете за наличието на стелажи, стълби, асансьори;
  • уверете се, че в цената на автомобила е включена цената на акумулаторите, за да не се налага да плащате отделно закупуването им;
  • изберете оборудване от известен производител, с гаранция.