Какви са предимствата на добавките за гориво в студено време?

Защо се слагат горивните добавки в студеното време

Ако нямаше полза, никой нямаше да сложи добавка за гориво в резервоара. Каква точно е ползата от горивните добавки, когато настъпи зимата и студеното време

  • Добавките за гориво като са лесни за използване. Повечето продукти просто се наливат в пълен резервоар с гориво и се карат нормално.
  • Основното предимство, получено чрез използването на добавка за гориво през зимата, е предотвратяването на замръзнала влага, причиняваща нестартиране или повреда на горивната система.
  • Дори горивните добавки, направени за предотвратяване на замръзване, често използват почистващи препарати и смазочни материали, за да поддържат здрава горивна система през цялата година.
  • В дизеловите системи восъчните кристали ще се образуват заедно при студени условия и ще причинят липса на стартиране. Добрите горивни добавки използват технология за предотвратяване на тези скъпи замръзвания.
  • По-лесното стартиране – особено при дизелови двигатели – е важно предимство на зимните добавки за гориво. Нищо като замръзване, последвано от лош стартер от многократно завъртане на двигателя.
  • Без скъпи сметки за теглене или ремонт на автомобили, когато зимният студ кара влагата в резервоара ви да замръзне.

 

Не е тайна за никого, живеещ в Северното полукълбо, че замръзването на горивопровода е един от най-честите проблеми при превозните средства, задвижвани с гориво. Това се отнася за бензина и дизела, въпреки че дизелът е по-податлив на проблема, ако не се вземат превантивни мерки.

 

Как горивните добавки предотвратяват замръзване и подобряват производителността?

Да научите как действат зимните добавки за гориво е важна част от избора коя да закупите. Всеки продукт твърди, че има специфични ползи за горивната система, но работят ли? Освен това как те подобряват работата на двигателя на вашия автомобил. Ефективността трябва да бъде приоритет през цялата година, но е абсолютно уместна през зимата.

Една от най-старите и най-широко използвани зимни горивни обработки се предлага на пазара като антифриз за горивната линия. Някои варианти също добавят „препарат за почистване на горивни инжектори“ на етикета. Тези продукти използват смес от химикали, за да предотвратят замръзване на газопроводите и също така да почистват, смазват инжекторите и цялата система.

 

Колко струват зимните добавки за газ/дизел?

Когато решавате кой продукт да използвате, важно е да вземете предвид цената на всяка добавка за зимно гориво. Вече обсъдихме предимствата, но за продукт, който може да използвате 20-30 пъти годишно, в зависимост от това къде живеете и колко често шофирате, е важно да получите най-доброто за парите си.

 

Както при всичко останало, продуктите против замръзване на горивото и дизеловите антигел решения варират в цената в зависимост от качеството, марката и допълнителните предимства.