Използване на ръчна хидравлична помпа за почистване на сифон

Почистване на сифона с бутало

Почистване на сифона с бутало. Буталото е прост продукт, състоящ се от гумен клапан и дръжка. За начало мивката трябва да се напълни с вода до ниво от пет до седем сантиметра. Притискаме клапана на буталото към дренажния отвор, без да го откъсваме от повърхността, правим няколко енергични движения нагоре и надолу, сякаш избутваме вода в канализацията. Извадете буталото и проверете дали водата е започнала да се оттича. Ако не, повторете процедурата. Обикновено пет или шест комплекта са достатъчни. При почистване е необходимо да се вземе предвид наличието на преливник, който трябва да се затвори с тапа или парцал, за да се създаде вакуум при работа с бутало.

Използване на ръчна хидравлична помпа за почистване на сифон

Ръчната хидравлична помпа е по-модерен инструмент за справяне със запушвания. Принципът на неговата работа е доста прост: създава се воден поток, който изтласква препятствието надолу по тръбата. Ако това не успее, инструментът, напротив, може да насочи потока нагоре, създавайки засмукващ ефект върху запушването.

Технологията за използване на хидравлична помпа е доста проста:

Отворът за преливане е затворен;

В помпата се изтегля определено количество вода (в зависимост от модела);

Дюзата на инструмента се притиска към дренажа;

Спусъкът се натиска и водата се изпомпва;

Повторете процеса, докато блокирането се изчисти.

Почистване на сифон с водопроводен кабел

ВиК кабелът е по-труден инструмент за използване. Това е усукана тел, дължината на кабела обикновено е три метра, но диаметърът може да бъде различен, в зависимост от целта. В единия край има бормашина, в другия дръжка. Кабелът се използва за премахване на запушвания директно във водоснабдителната система, а не в самия сифон.

Процедурата за отстраняване на запушване с помощта на такъв инструмент включва следните стъпки:

Покрийте пода и за предпочитане стените с мушама;

Разглобете и измийте сифона;

Двама души трябва да работят с кабела, единият ще бута кабела, вторият ще го превърта. Кабелът трябва да се натиска, докато влезе свободно в тръбата, като непрекъснато го превъртате.