Какви са правилните действия за почистване на дворното място

Какви са правилните действия за почистване на дворното място

Разгледайте внимателно инструментите си. Добра идея за почистване на дворното място е да разгледате отблизо Вашите инструменти за озеленяване (като вашата косачка за трева, храстореза и ножици за жив плет) и да ги почистите, преди вегетационният сезон да започне с пълна сила. Уверете се, че всички остриета са остри и без ръжда, потърсете пукнатини и други признаци на износване по видимите ремъци и ако всичко изглежда наред, сменете използваното масло с ново масло и следвайте инструкциите за поддръжка в ръководството на собственика.

Подрежете мъртвите клони от храсти и дървета. Започнете на почиствате двора си. Разгледайте инструкциите за подрязване на трайни насаждения, храсти и дървета и подрежете тези, които трябва да бъдат подрязани през пролетта, но внимавайте да не започнете да подрязвате и да образувате живи клони по цъфтящи храсти и дървета, тъй като те няма да цъфтят добре. през пролетта, ако режете живи пъпки.

Вземете навеса си. Ако планирате да инсталирате нов навес тази година, защо не започнете през пролетта? Преди да започнете, отделете малко време, за да разберете какво е необходимо, за да създадете нов навес във Вашия имот.

Почистването на територията на градината включва:

  • Изсичане на храсти и дървета;
  • изкореняване на пънове;
  • събиране на прекалената зеленина, както и суха трева;
  • събиране на боклука и извозването му;
  • подрязване на сухи клони;
  • почистване на пътеки и пътеки, положени от плочки.

Почистването на вилното дворно място през пролетта включва подготовка на дачата за топлия сезон.

Ще трябва да работите с градината, цветните лехи, градината, да обърнете внимание на пътеките.

Откъде да започнем почистването на дворното място в крайградската зона? И наистина, когато дойдете в вилата в началото на пролетта, разбирате, че всичко не е много красиво. Черна земя, купища полуразпаднали листа, клони на дървета, счупени от вятъра в градината, остатъци от сняг от зимни пързалки, кал по пътеките и пясък, който беше поръсен върху леда. Всички забелязваме такива моменти и те ще трябва да бъдат коригирани преди пролетната работа.

Отстранявайки листата в градината през пролетта, вие освежавате почвата, като едновременно с това я разрохквате, спомагате за изсушаването й, избавяте се от различни опасности и създавате аерация. Тук всичко е просто – гребло и кошница, изнасяне на листата от двора, сушене в продължение на няколко дни с обръщане и голям, опушен огън, който ще премахне отломките и ще изгори всички вредители, развили се през зимата в пресован слой.