Грешки при пране

Грешки при пране които вероятно допускате

Използвате ли твърде голямо количество перилен препарат?  Претоварвате ли пералната машина? Използвате ли твърде голямо количество белина?  Ще откриете отговорите на тези въпроси и някои полезни съвети.

  1. “Яростно” триене на петна

Това може да направи петното по-голямо и да увреди тъканта. Вместо това, бъдете внимателни и методични.  Третирайте петното, колкото е възможно по-скоро след неговата поява. Колкото по-малко време е изтекло толкова по-голям е шансът ви за успех. И винаги перете белите дрехи отделно, за да не се смесват цветовете. По-скоро потупвайте, а не търкайте.

  1. Използване на твърде много перилен препарат

Излишъкът на перилен препарат може да причини задържане на нечистотиите по дрехите в някои зони, които няма да могат да бъдат изплакнати.  Такава зона е например мястото под яката. Решението: използвайте само половината от количеството перилен препарат, което използвате обикновено.  Ако вашите дрехи не са достатъчно чисти, за да отговорят на вашите очаквания, увеличете количеството перилен препарат. Изключение: ако имате твърда вода, вие може би ще се нуждаете от повече перилен препарат. Прочетете препоръката за твърда вода на бутилката на перилният препарат, който използвате.

  1. Неправилно запълване на пералната машина с дрехи

Когато перете с течен перилен препарат вие трябва първо да сложите водата, след което да добавите препарата и накрая да сложите дрехите, нали??? Всъщност не! Този протокол от миналото  се спазваше, за да се предпазим от остатъците от перилен препарат по тъканите и по пералната машина. Но днес съвременните перилни препарати са безфосфатни. И не увреждат дрехите ви по начинът, по който старите формули на перилни препарати го увреждаха. Освен ако не използвате белина, не добавяйте дрехите  след водата. Вместо това, използвайте този ред: дрехи после вода и накрая перилен препарат.

  1. Изпиране на нещо което има етикет за химическо чистене

Това не винаги е необходимо да бъде определено като грешка. Повечето дрехи, на които е указано да се носят на химическо чистене, могат да бъдат ръчно изпирани и изсушавани след това.  Това беше първата част от моята статия за възможните грешки при химическо чистене и пране.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *