Въпроси и отговори – що е то лазерната епилация?

Въпроси и отговори – що е то лазерната епилация?

Ефикасна ли е лазерната епилация и доколко? Болезнена ли е? Страховете, свързани с нея, ще отпаднат щом се информирате повече, прочетете и знаете повече за тази модерна и съвременна форма на премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото.

  • И какво да се прави след лазерно обезкосмяване: бръснене – не бръснене?

Можете да се бръснете дори всеки ден! Само да не е с епилатор. Все едно бръснеш мъртви косми.

  • Много се страхувам, че ще е болезнено. Възможно ли е лазерът да е безболезнен?

Специалистите работят с  неодимов лазер и той обикновено не дава болка. Освен това, ако е необходимо, използваме лед. Това помага на тези с много чувствителна кожа. За други видове лазер специалистите трябва да предлагат анестетичен крем. За да премахнем зачервяването след премахване на космите и да успокоем кожата, ние прилагаме пантенол върху третираните зони.

  • Четох във форумите, че след лазерно обезкосмяване има забавяне на менструацията. Има ли риск от нарушаване на цикъла?

Това не може да бъде. Лазерният лъч действа само върху меките тъкани, само върху дълбочината на косъма – това е около 4 милиметра под кожата. Лъчът не достига до важните репродуктивни органи.

Въпреки че не препоръчвам лазерно обезкосмяване за момичета, които все още не са започнали менструалния цикъл. Може да се направи, когато цикълът продължава вече поне три години.

  • По-трудно ли се отстранява черната коса от русата?

Напротив. Черната коса се отстранява по-лесно от русата. Защото има двоен ефект върху черната коса, върху меланина и пигмента, както и върху съд. На бяла коса – само на съдове. Следователно, черната коса се отстранява много по-бързо и по-добре.

  • Ако вземам хормонални лекарства, мога ли да направя лазер?

Да, можете. Лечението на хормоналния фон не е противопоказание за лазерно обезкосмяване.

  • Ако е имало прекъсване между процедурите за повече от 2 месеца, влияе ли това на броя на следващите процедури и ефекта?

Не, не влияе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *