Всичко е важно, когато е свързано с поканите за сватба

Подробностите са много. Например, ще бъде подходящо да поставите в информационната картичка към сватбената покана постскрипт с номера на организатора (водач, роднина, свидетел), който ще помогне за решаването на този въпрос. „За организационни въпроси и подаръци можете да се обадите на  …“. От този човек гостите ще могат да се запознаят с паричния еквивалент на подаръци или да изберат подарък за необходимата сума от евентуален наличен списък.

Младоженците сами правят списък с подаръци, в който подробно описват размера на спалното бельо, фирмата и модела на домакинските уреди и други желани презентации.

Ако искате да посочите дрес код на поканите за сватба

Може би Вашето събитие се провежда в сериозна институция или в присъствието на важни хора. Има и тематични или цветни сватби, спазването на дрес-код, по който не е задължително изискване, а приятна изненада за младите хора, които се подготвят за празника.

По-добре е да посочите необходимостта от дрес код в информационната сватбена карта, която придружава поканите за сватбата Ви.

. Ако няма такъв, направете следния постскрипт по-долу:

„Моля, спазвайте стриктния официален дрес-код. За мъжете – костюм от три части / смокинг), за дамите – вечерна (коктейл / дълга) рокля.

„Ще бъдем щастливи и благодарни, ако подкрепите стила и цвета на нашата сватба Във вашите тоалети“.

„Моля, представете полуформален дрес код. Дънки, спортни якета, жилетки са позволени. Екипи в небрежен стил. За дами – къси коктейлни рокли “

„Молим Ви да избягвате черно-белите цветове в роклите, ако е възможно“

„Моля, въздържайте се от бели рокли“

„Форма на облекло – вечерно“

„Облеклото е тържествено. Моля, въздържайте се от дънки “

Не забравяйте да посочите в поканата  „Искане за отговор на поканите за сватба“ или „Искане за потвърждение на присъствието“ – по този начин няма да се налага да звъните на всички гости сами и ще се интересувате или не.

Надяваме се нашите съвети да Ви помогнат да направите перфектната покана за вашата сватба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *