Автошкола – за безопасни и отговорни шофьори

Нови автошколи в града

За да изберете автошкола, сравнете цените в различните школи в града, за да разберете колко струва средното обучение. Ако видите явно подценени разходи, трябва да помислите, от какво спестява автошколата и дали качеството на образованието ще пострада от това. Например, някои институции провеждат практически занятия с двама или трима студенти наведнъж, докато часовете трябва да бъдат индивидуални. В резултат на това учениците прекарват по-малко време зад волана.

Най-често хората се оплакват от стари и нуждаещи се от ремонт автомобили, некомпетентни инструктори, остаряла учебна литература и неудобна състезателна писта без маркировка.

Би било правилно да решите въпроса с парите на място. Проверете дали трябва да платите допълнителни суми. Също така разберете дали има отстъпки за шофьрския курс за определени социални групи, ако сте една от тях: студенти, работещи специално. организации и др.

Цена на услугите на професионалната автошкола

Разберете предварително дали цената на горивото е включена в общата цена на часовете. Вижте и цените за факултативни занимания с инструктор, ако все пак се наложи да прибягвате до тях. Прегледайте графика на тренировките. По-добре е веднага да коригирате графика си за класове, ако е възможно.

За да изберете правилната автошкола, трябва да се запознаете с автопарка на учебното заведение. Какви коли има, с каква кутия. Не забравяйте, че можете да получите шофьорска книжка, учейки се, както на кола с ръчна скоростна кутия, така и на такава с автоматична скоростна кутия, след което можете да управлявате само автомобили, оборудвани с автоматична скоростна кутия. По-добре е да се учите с кола с ръчна скоростна кутия. Процесът на обучение е по-труден, но тогава ще завършите автошколата умеещ и много по-уверен и пак можете да избирате между кола с механика и автоматика.

Уточнете и на кое превозно средство ще се полага държавният изпит в КАТ. Повечето автошколи практикуват предаване на колата, на която курсистът на автошколата е започнал да учи, което значително улеснява процеса.